Karijera

U ADP Grupi radimo sve kako bismo kolokvijalne fraze o važnosti ljudskih resursa pretvorili u praktičke odrednice i smjernice za sve procese u domeni upravljanja ljudskim resursima. Utoliko je proces razvoja ljudi i njihovih karijera koje uključuju stručno-specijalističke, upravljačke i liderske kompetencije prvorazredan zadatak kojemu je posvećena ne samo funkcija upravljanja ljudskim resursima nego i cjelokupni menadžment. 

Cilj procesa razvoja je povećati ukupni uspjeh kompanije kroz individualni doprinos zaposlenika jer time osiguravamo konkurentsku sposobnost kompanije na dugi rok. Drugim riječima, osobni plan razvoja zaposlenika je potrebno maksimalno uskladiti sa strateškim planom poslovanja kompanije za obostrani uspjeh i zadovoljstvo. Planovi osobnog razvoja odražavaju svjesnost kako su stručno-specijalistička znanja temelj kredibiliteta u industriji u kojoj se natječemo, a istodobno je pažnja posvećena i razvoju upravljačkih znanja i vještina jer bez sposobnih menadžera stručno-specijalističko znanje neće doći do pravoga izražaja.

Generalno razvijajući ljude, ADP Grupa razvija i organizacijski ambijent u kojem se prepoznaje i nagrađuje uspješnost pojedinca i timova. Također, vodimo računa  o organizacijskoj klimi, o zadovoljstvu zaposlenika pojedinim aspektima organizacijskog funkcioniranja i života jer smo itekako svjesni da o tomu ovisi njihova motiviranost odnosno angažiranost u ostvarivanju postavljenih ciljeva kompanije.